De Financiële Barometer

Het betaalgedrag in uw branche

Download het whitepaper en ontdek:

Het betaalgedrag van Payt-klanten in uw branche

Hoe Payt het betaalgedrag in uw branche verbetert

Hoe uw debiteurenbeheer zich verhoudt tot die van Payt klanten

Hoe Payt ruim 10.000 gebruikers écht verder helpt

Ja, ik meld mij aan

De Financiële Barometer

verhaal1

Wanneer slaat de luxepositie van uitzenders en detacheerders om?

Bedrijven worstelen met onvervulde vacatures en werkgevers halen alles dan ook uit de kast om nieuw personeel te werven. In zo’n situatie is het niet verwonderlijk dat bedrijven in de uitzend- en detacheringsbranche gouden tijden beleven. Maar die luxepositie zou ook wel eens kunnen omslaan. Want wat te doen als de economie nog erger afkoelt dan verwacht?

3 minuten leestijd

Naar artikel

verhaal 2

Turbulente tijden vragen om automatisering in de kinderopvang

Inflatie, personeelskrapte, nieuwe wet- en regelgeving: voor kinderopvangorganisaties zijn het uitdagende tijden. Zeker als de overheidsplannen om de kinderopvangvergoeding te verhogen, doorgaan. Wat kan de branche zelf doen om het hoofd boven water te houden? ‘Kijk wat er qua automatisering allemaal mogelijk is.’

3 minuten leestijd

Naar artikel

verhaal3

Accountants automatiseren, maar het blijft mensenwerk

In de accountancybranche wordt volop geautomatiseerd. Nu er steeds minder mensen zijn die zich over boekhoudingen kunnen en willen buigen, is digitaliseren een goede manier om de werkdruk te verlagen. Bovendien helpt geavanceerde software bij het maken van data-analyses, waardoor accountancykantoren steeds beter invulling kunnen geven aan hun adviserende rol. De grote uitdaging daarbij is om de juiste balans te vinden tussen wat mensen en wat machines kunnen doen.

3 minuten leestijd

Naar artikel

verhaal4

Groothandels veranderen door geopolitiek en digitalisering

Jarenlang was het geloof in globalisering groot. Daardoor liepen zaken bij veel groothandels op rolletjes. Anno 2023 ziet dat plaatje er anders uit. Want hoewel er binnen de branche nog altijd mooie omzetcijfers worden genoteerd, moeten groothandelsbedrijven wel steeds flexibeler en inventiever zijn. ‘Een goede planning op basis van de juiste data wordt steeds belangrijker.’

3 minuten leestijd

Naar artikel

verhaal5

Onzekerheid blijft troef voor spelers in de energiebranche

Dat energieprijzen fluctueren, was altijd al een gegeven. Maar afgelopen jaar hebben we gezien welke emoties er vrijkomen als de inkoopprijzen van gas en elektriciteit nog niet eerder vertoonde hoogtes bereiken. Nu de energiemarkt juist de andere kant op schiet, is het een goed moment voor een terugblik. Waar zijn de hardste klappen gevallen? En hoe staat de energiebranche er nu zelf voor?

3 minuten leestijd

Naar artikel

vrehaal6

De advocatuur: te veel werk, zowel in goede als slechte tijden

Hoewel de omzetcijfers van de grootste vijftig Nederlandse advocatenkantoren het afgelopen jaar wat zijn afgevlakt, is de advocatuur nog altijd een zeer lucratieve branche. Daarbij begint er wel iets te knellen: de werkdruk.

3 minuten leestijd

Naar artikel